Waarom een nieuwe cv-ketel kopen?

Normaal gesproken worden wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de ketel dan versleten is. Maar er zijn meer redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen. Mocht één van deze redenen op u van toepassing zijn, bekijk dan ons ruime aanbod van cv-ketels.

. De huidige cv-ketel werkt niet meer goed

Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 à 15 jaar mee. Ketels op leeftijd hebben steeds meer onderhoud nodig en zijn storingsgevoeliger. Hierdoor kan het gebeuren dat de verwarming het niet meer doet of dat er geen warm water meer uit de kraan komt. Ook kunnen de kosten voor reparaties bij een cv-ketel storing dermate hoog oplopen, dat het loont om een nieuwe ketel te kopen. 

. Comfortabeler wonen

Als het te lang duurt voordat uw huis op temperatuur is of als u behoefte heeft aan meer warm water, kan het helpen om een cv-ketel aan te schaffen met meer vermogen en een hogere CW klasse. Dit zorgt voor een flinke verbetering van uw wooncomfort; uw huis wordt sneller warm, u kunt op meerdere plekken tegelijkertijd genieten van warm water én u krijgt sneller warm water uit de kraan.

cw waardes

. Een optimaal rendement uit de hr-ketel

Een cv-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als dit gelijk is aan uw gemiddelde verbruik, haalt u het optimale rendement uit de ketel en stookt u relatief het zuinigst. Omdat uw woonsituatie in 12 jaar behoorlijk kan veranderen - bijvoorbeeld omdat er kinderen bijkomen of juist de deur uitgaan -, sluit het vermogen van de ketel na verloop van tijd wellicht niet meer aan op uw behoefte. Kleine veranderingen zijn op te vangen door de verwarmingsinstallateur de cv-ketel opnieuw te laten instellen. Voor grotere veranderingen, zoals de aanschaf van een groot bad of stortdouche, is het vervangen van de cv-ketel vaak een goedkopere optie.

. De waarde van je huis verhogen

Indien u erover denkt om binnen enkele jaren te verhuizen, kan het een goede investering zijn om de cv-ketel te vervangen. Een nieuwe hr-ketel zorgt voor een zuiniger energielabel. Bij de taxatie van uw woning telt een optimaal werkende centrale verwarming bovendien mee als één van de voordelen van uw woning.

. B Besparen op energiekosten

Oudere cv-ketels verbruiken relatief veel gas. Als u nog een oudere ketel gebruikt, is de kans groot dat u 15 tot 20% teveel aan energie verbruikt. Als u uw cv-ketel vervangt, loopt dit in de koude wintermaanden al snel op tot een aardige besparing op de stookkosten. De aanschaf van een hr-ketel levert de hoogste besparing op. Dit type ketels werkt zeer efficiënt, waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Dat kan u een jaarlijkse besparing tot € 300,- op uw energierekening opleveren! Zo haalt u de kosten van een nieuwe cv-ketel er snel uit.

Nieuwe cv-ketel kopen