Welke cv-ketel kiezen?

Welke cv-ketel kiezenHr-ketels gaan 12 à 15 jaar mee, dus het is verstandig u goed te laten adviseren alvorens u een keuze maakt. Bij het kiezen van de juiste cv-ketel moet u op de volgende specificaties letten:

  • Warm water behoefte
  • Energiezuinigheid 
  • Verwarmingscapaciteit
  • Onderhoud
  • Aanschafkosten

Cv-ketel aanbod bekijken

Warm water behoefte

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel moet u rekening houden met de warm water behoefte van uw huishouden. De temperatuur en druk uit de kraan moet goed zijn. Ook moet u nagaan hoeveel liter warm water per minuut de ketel kan leveren. Ook moet u rekening houden met de snelheid dat er warm water uit de kraan komt na het opendraaien van de warmwaterkraan. Tenslotte is het belangrijk om u af te vragen of u op meerdere plekken tegelijkertijd warm water wilt gebruiken. Bij een cv-ketel wordt de warm water behoefte uitgedrukt in CW-klasse. De CW-waarden zijn vastgesteld door Stichting Gaskeur.  Meer over CW klasse.

Energiezuinigheid

De cv-ketels in ons assortiment zijn van de A-merken AWB, Intergas en Remeha. Zij hebben allemaal een Energielabel A voor warm water en verwarming. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd een energiezuinige ketel koopt en niet teveel gas verbruikt. Dat ziet u terug op uw energienota. Daarnaast spaart u zo het milieu.

Verwarming

Verwarming biedt comfort in koude dagen. Het vermogen van een cv-ketel is daarom van belang. U wilt voldoende vermogen hebben om te verwarmen, maar een ketel met overcapaciteit voor uw woning is weer niet energiezuinig. Het vermogen van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kiloWatt (kW). Een cv-ketel moet een bepaalde capaciteit hebben om het huis te verwarmen. Dit vermogen wordt bepaald door bijvoorbeeld de grootte van uw huis, hoe goed uw huis geïsoleerd is en wat voor type woning u heeft. Zie hieronder een indicatie welke kW waarde voor uw situatie geschikt is:

Vermogen cv-ketel per type huis:

Soort woning


appartement


rijtjeswoning


2 onder 1 kap


vrijstaand

Benodigd vermogen ketel 11-23 kW 16-28 kW 16-30 kW >30 kW

Cv-ketel onderhoud

Een cv-ketel is een apparaat waar gas, elektriciteit en water samenkomt. Voor een veilige werking moet de cv-ketel daarom elke twee jaar onderhouden worden, ongeacht het merk of type ketel. Zo voorkomt u storingen, werkt de de hr-ketel energiezuinig en verlengt u de levensduur van het toestel. Bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel is het daarom raadzaam om gelijk een onderhoudsabonnement af te sluiten. Hierdoor betaalt u een lagere prijs voor de cv-ketel en bent u gegarandeerd van een goed werkend toestel.

Cv-ketel inclusief installatie

Bij het vergelijken van cv-ketels bij verschillende aanbieders is het raadzaam om goed na te gaan wat u allemaal voor de aanschafprijs krijgt. Bij CVketelvoordeel.nl koopt u altijd een cv-ketel inclusief nieuwe thermostaat en installatie. Hier zitten de materiaalkosten, voorrijdkosten en loonkosten van de monteur allemaal bij in. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan en bent u verzekerd voor de beste cv-ketel voor de laagste prijs. 

Cv-ketel kiezen