Welke cv-ketel kiezen?

Welke cv-ketel kiezenHr-ketels gaan 12 à 15 jaar mee, dus het is verstandig om je goed te laten adviseren alvorens je tot aanschaf overgaat. Bij het kiezen van de juiste cv-ketel kan je op de volgende specificaties letten:

  • Warmwater behoefte
  • Energiezuinigheid 
  • Verwarmingscapaciteit
  • Onderhoud
  • Aanschafkosten

Hieronder de uitleg hoe het precies zit.

Warmwater behoefte

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel moet je rekening houden met de warmwater behoefte van jouw huishouden. De temperatuur en druk uit de kraan moet goed zijn. Ook moet je nagaan hoeveel liter warm water per minuut de ketel kan leveren. Daarnaast is het verstandig rekening houden met de snelheid dat er warm water uit de kraan komt na het opendraaien van de warmwaterkraan. Tenslotte is het belangrijk om je af te vragen of u op meerdere plekken tegelijkertijd warm water wilt gebruiken. Bij een cv-ketel wordt de warm water behoefte uitgedrukt in CW-klasseDe CW-waarden zijn vastgesteld door Stichting Gaskeur. 

Voor de CW waarde wordt gekeken naar diverse meetbare prestaties van de cv-ketel:

1. Hoe snel is een bad van 100 liter vol?
2. Hoeveel liter warm water van 40° Celsius komt er per minuut uit de douche?
3. Hoeveel liter warm water van 60° Celsius komt er per minuut uit de (keuken)kraan?
4. Is het warm water geschikt voor keuken, douche en/of bad (al dan niet tegelijkertijd)?

Welke cv-ketel kiezen CW-klasse

Energiezuinigheid

De cv-ketels in ons assortiment zijn van de A-merken AWB, Intergas en Remeha. Zij hebben allemaal een Energielabel A voor warm water en verwarming. Zo bent je ervan verzekerd dat je altijd een energiezuinige ketel koopt en niet teveel gas verbruikt. Dat zie je terug op je energienota. Daarnaast spaar je het milieu door niet onnodig veel energie te verbruiken.

Verwarming

Verwarming biedt comfort in koude dagen. Het vermogen van een cv-ketel is daarom van belang. Je wilt voldoende vermogen hebben om te verwarmen, maar een ketel met overcapaciteit voor jouw woning is weer niet energiezuinig. Je moet dus nadenken wat de beste cv-ketel is voor jouw huishouden. Het vermogen van een cv-ketel wordt uitgedrukt in kiloWatt (kW). Dit vermogen wordt bepaald door bijvoorbeeld de grootte van je huis, hoe goed je woning geïsoleerd is en wat voor type het is. Zie hieronder een indicatie welke kW waarde voor jouw situatie geschikt is:

Vermogen cv-ketel per type huis:

Soort woning


appartement


rijtjeswoning


2 onder 1 kap


vrijstaand

Benodigd vermogen ketel 11-23 kW 16-28 kW 16-30 kW >30 kW

Cv-ketel onderhoud

Een cv-ketel is een apparaat waar gas, elektriciteit en water samenkomt. Voor een veilige werking moet de cv-ketel daarom elke twee jaar onderhouden worden, ongeacht het merk of type ketel. Zo voorkom je storingen, werkt de de ketel zuiniger en verleng je de levensduur van het toestel. Bij het kiezen van een nieuwe cv-ketel is het daarom raadzaam om gelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor betaal je een lagere prijs voor de cv-ketel én bent je gegarandeerd van een goed werkend toestel.

Cv-ketel inclusief installatie

Bij het vergelijken van cv-ketels bij verschillende aanbieders is het raadzaam om goed na te gaan wat je allemaal voor de aanschafprijs krijgt. Bij CVketelvoordeel.nl koop je altijd een cv-ketel inclusief thermostaat en installatie. Hier zitten de materiaalkosten, voorrijkosten en loonkosten van de monteur allemaal bij in. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan en ben je verzekerd van de beste cv-ketel voor de laagste prijs. 

Cv-ketel kiezen